background image

Martha van Geel - Geelloft.nl

Home . Info NL . Pigeons . Results . History . For Sale . Contact

History

Dolle Line

Stamvader "Dolle" met zijn nakomelingen


NL . EN . DE . ES

 

 

 

Een van de legendarische duiven is "De Dolle" van Marijn van Geel. 


In 1967 werd de Kras witpen doffer geboren in Nieuw Vossemeer. In het begin was hij naamloos. Maar al snel kreeg hij de naam "DOLLE", omdat hij het leuk vond om al in het nest te spelen en na de races was hij gewend om een ​​lange tijd rond het hok te vliegen.

Vanwege zijn speciale charme van figuur en een prachtig gekleurd oog, herkende Marijn al snel zijn waarde voor het fokken. Hoewel Marijn wist dat het een enorm risico was, vond de 8-jarige "Dolle" halverwege het jaar 1975 toch zijn top. Hij won de 3e Nat. St. Vincent en won een auto. Slechts 4 weken later won hij de 3e Nat. Dax en hier miste hij de auto vanwege een paar seconden. 
Ondanks de grote aanbiedingen van geld van verschillende liefhebbers, werd de "Dolle" op zijn eigen hok gehouden. Door de jaren heen bleek dit de beste beslissing te zijn. 
Het plezier dat hij ons samen met zijn nazaten gaf, bevredigde ons veel meer dan een verkoop zou hebben gedaan. Marijn keurde zijn speciale kennis goed als duiventexpert. Nu begon een periode van 8 jaar fokken, vol van glorie. Hij werd opgedeeld met verschillende kippen, zoals zijn eigen zussen en dochters. Hij maakte zijn naam legendarisch en hij is voor altijd onvergetelijk. Veel liefhebbers waren succesvol met de afstammelingen van de "Dolle" en wonnen topprijzen. Zelfs zijn kinderen of degenen van de volgende generatie. 
In 1996 Rik Stevens. In 1979 kreeg hij een aantal eieren en fokte hij een fenomenale zoon "Dolle", later "The RIK" genoemd. 
Deze doffer gaf hem vele jaren succes en nu na 17 jaar zette hij de kroon op zijn succes, omdat een van zijn nakomelingen de 1e Nat won. Barcelona en 2e stagiair.
In de tussentijd wonnen de broers Kuypers de 2e Nat. en 3e stagiair. Wim v Leeuwen de 8e Nat. en de stagiair. En Julia Posser van de 7e stagiair van Duitsland. ook in Barcelona, ​​allemaal met afstammelingen van de "Dolle". 
Zelfs na 30 jaar bewijst het hoe dominant de "Dolle" was en nog steeds is. Nu in 2000 won een doffer van dezelfde bloedlijn de 12e Nationaal Barcelona op het eigen hok van Martha van Geel. 

Na de dood van Marijn in 1983 en het einde van de "Dolle" als fokker, was het in handen van Martha van Geel om door te gaan met dit krachtige duivenmaterieel dat deze twee kampioenen achterlieten. 
Naast vele optredens in de komende jaren was het "Vlekje" dat de 2e Nat won. Dax in 1984 en hij won ook een auto.
Dit was weer een haan die van vaders kant een descedent was van de Dolle, en van moeders kant een kleinzoon van de "Dolle". 
In de tussentijd waren de van Geel-duiven zo in trek in de hele wereld, dat Martha van Geel in februari 1989 al haar dieren en rasvogels in een platenveiling verkocht. 
Met de jonge vogels en een aantal dieren die opnieuw werden gekocht, werd een compleet nieuwe start gemaakt. Na 1993, met volledige energie en veel kracht, werden er pogingen ondernomen om terug te komen. Dit werd ook mogelijk gemaakt door de vriendschap met Heinz. 
Opzettelijk fokken en selecteren, ook tussen de dieren van de stamvisserij, deelname aan meer wedstrijden met de duiven en vooral het in de gaten houden van de gezondheid van de duiven. Dit resulteerde in 55% prijzen op de nationale vluchten.
En ook in 2001 zijn er nog steeds de bloedlijnen van de "Dolle", opzettelijk gekruist met duiven uit bloedlijnen van hetzelfde kaliber als de "Dole", die verantwoordelijk zijn voor deze uitvoeringen. 
Laten we het noemen: de "DOLLE" en zijn nieuwe generatie

 

 Resultaten in het verleden. na de nieuwe start 1990